Studio Green in Blue

Green in Blue MS Oostzee is een varend muziekproductie bedrijf met geluidsstudio. De Coaster is ingericht met een grote houten opnameruimte, regiekamer en relaxplek. Er is een vleugel aanwezig met backline.

Alle producties worden met zonne-energie geproduceerd die het schip zelf opwekt. Naast het opnemen van alternatieve Rock, Contemporary Pop, Big Band, Jazz, Blues, Americana en Nederpop is het ook mogelijk om je muziek te laten produceren of na te bewerken.

Het Schip
De MS Oostzee is gebouwd in 1908 in Hoogeveen als Tjalk of Eeuwer met een mast en zeilen en diende als kustvaarder. In de crisisjaren rond 1932 is het schip verbouwd waarbij er een tussendek van 10 meter is geplaatst en een drie cilinder Deutz Werken met een 65 PK die nog steeds als hoofdmotor aanwezig is. Waarschijnlijk is er ook een andere neus opgezet die Frans aandoet. Daarna heeft het schip als vrachtvaarder met hout op de Oostzee gevaren. Wat er in de oorlog is gebeurd is onbekend gebleven wel heeft het schip dit zonder problemen overleefd. Na de oorlog of misschien tijdens is het schip ingericht tot duik- en bergingschip. Bij de aankoop rond 1990 stond het nog vol met apparatuur zoals een decompressieruimte en een grote hoeveelheid gedetailleerde kaarten van de bodem van de Oostzee. In ieder geval is het schip onbemand aan zijn anker door de Duitse kustwacht aangetroffen.

Het verhaal gaat dat het schip gebruikt is voor wrakkenroof en dat de enige opvarende tijdens het duiken vast is komen te zitten. Na de Tweede Wereldoorlog is door de Duitsers veel materieel afgezonken in de Oostzee en persoonlijk gewin, een vorm van piraterij, zal een grote rol hebben gespeeld. Daarna is het schip aan de ketting gelegd in Bremerhaven waar het door twee Nederlandse jongens in een kroeg daar gekocht is en in Leeuwarden terecht is gekomen. Vervolgens hebben de jongens het schip, wederom in een kroeg, geruild voor een grote houten sloep met een man die het vervolgens aan een makelaar aldaar verkocht heeft. Rond 1990 is het schip naar Utrecht gekomen en heeft het gediend als kluswerkplaats voor scheepsreparaties. In 2004 is het schip heringericht door muziekproductiebedrijf Green in Blue en dient het als mobiele geluidsstudio en muzikale werkplaats dat geheel op groene stroom draait.

Techniek

Men kan uit een setup van een ouderwetse vier sporen bandopname kiezen of voor de digitale helderheid gaan met alle gemakken die dit bied. En dit alles met buizen pre-Amps en high-end randapparatuur en veel soortige microfoons en afluistering. Ook is er een basis setup aan instrumenten aan boord waaronder een vleugel, harmonium, Fender Rhodes etc.

 

Producties 


-Ontroerend Goed, afscheid van een spoorbuurt, Kunstproject Ida van der Lee, Liijten en Marcander productions.

-Zilt, ’t waait wel weer over, muziek voor Oeral festival Stg. Kleine kunsten, Bart productions.

-Muziek voor de documentaire van Hellen Van Meene Producent Stichting Interact en het Mondriaan fonds Regie Mischa Kamp.

https://hollandsemeesters.info/posts/show/8038

 -Source music voor de speelfilm “Full Contact” Producent Lemming Films Regie David Verbeek met Bonnie Williams en Marnouska Zegelaar.

-U water, een voorstelling voor Piano, Film & Poëzie met poetry emotion.

Greeninblue Buma Stemra K.v.K. 53506812 BTWnr.NL0034387499

greeninblue7@gmail.com

tel. 0644228628